Dumma människor, brott och straff: Ny lag i Alabama!

Det är ingen hemlighet att USA är ett land fyllt av korkade människor som då och då lyckas trycka genom korkade lagar i sitt system, för ett tag sedan höll jag på att brista av ilska över en lag i Tennessee, som sa att homosexualitet inte skulle tas upp i skolvärlden före åttonde klass. Med andra ord skulle inte homosexualitet alls behandlas, även om det kanske vore lämpligt att diskutera ämnet inom en viss social eller historisk kontext (jämställdhet, exempelvis). Alla åttondeklassare eller yngre skulle i den långt framstående och mycket progressiva delstaten Tennessee helst inte ens veta om att det existerade några alternativ förutom heterosexualitet, såsom Gud planerade det.

 

Nu har dock delstaten Alabama (ytterligare en progressiv sydstat) lyckats med konststycket att göra mig lika upprörd över en alldeles ny lag. Detaljerna finns här, men kort sagt så ska man i Albama, istället för att avtjäna ett fängelsestraff eller böter för ett mildare brott, kunna gå i kyrkan varje söndag.

 

Obligatorisk kyrkovistelse, och det här är alltså inte en medeltida struntlag som återfinnes i Västgötalagen, det är en helt ny lag som år 2011 har röstats genom i Alabama och det ska alltså bli en fullständigt reell möjlighet för förbrytare att helt skippa fängelsevistelser och istället sitta av en timme i veckan i kyrkan, för att på så sätt lära sig lite god, kristen moral, så att man exempelvis slutar döda folk, slutar ljuga, slutar stjäla saker och ersätter detta med att börja stena sina barn, ge bort sina barn till våldtäktsmän, börja likställa homosexualitet med incest eller tidelag, samt fördömma alla de som har mage att gå till sitt WalMartjobb varje söndag.

 

Inte.

 

Än en gång, detta är i ett land vars första tillägg till konstitutionen klarlägger grundläggande mänskliga rättigheter, som tryckfrihet, yttrandefrihet och religionsfrihet. Alabama vill nu alltså direkt bryta mot dessa grundlagsskyddade rättigheter med ambitionen att rädda några stackars syndare från den eviga skärselden.

 

Japp, det här kan ju sluta hur bra som helst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0