Paradise Hell

Alternativ rubrik: Parabajs Hotel. Båda var ungefär lika dåliga/tråkiga, välj din favorit! Jag valde ovan för den mysiga paradoxens skull.

Om någon har missat det (hur det nu skulle kunna gå till) så har TV6 nyligen dragit igång en ny säsong av Paradise Hotel.


Så straight så det stänker om det.

För de som har missat det så är Paradise Hotel ett program där dumma människor helt oförtjänt får åka på semester till en tropisk plats där de gökar och bråkar i några veckor. Genierna på TV6 har lyckats göra det hela till en tävling på något vis, men jag vet inte riktigt vad den går ut på. Deltagarna pratar hela tiden om pakter hit och dit och alla försöker vara smarta och listiga och manipulativa, men det verkar gå sådär för det mesta, av det lilla jag har sett.

På något vis har TV6 dessutom lyckats få in Alex Schulman i det hela som programledare, och han sticker ut som en rollspelare på krogen med sitt bleka hästansikte bland alla brun-utan-sol-människor.


Paradise Hotel-deltagarna, med sin programledare, nu lite mer straight.

Det är såklart jättelätt att bara ropa avundsjuka åt mitt håll nu och sen gå vidare med sitt liv, och jag är såklart fruktansvärt avundsjuk på deltagarna - vem skulle inte vilja ta några veckors solsemester såhär mitt i en termin när den första snön precis har kommit?

Mitt problem med Paradise Hotel (och anledningen till att jag hatar programmet) är dock inte relaterat direkt till innehållet, svaret ligger snarare i TV6s tablå:


Ännu ett exempel på mitt slöa photoshopande, jag har bara en laptopmus att arbeta med, döm mig inte.

Som synes ligger Paradise Hotel mitt i kavalkaden av Simpsons på TV6 på kvällarna, och det är inte okej! Låt mina avsnitt av Simpsons of Family Guy vara ifred i framtiden, tack.

Kissie och Bajsie

Tills nyligen så var jag av uppfattningen att Kissie, Blondinbella, Kenza m.fl. lyckades så bra på den svenska bloggscenen på grund av att de är idioter som skriver för idioter. Någon pekade ut för mig att det är troligt att Kissie med efterföljare bara spelar roller på internet för att det ger fler träffar, något jag definitivt håller med om - ehuru det inte direkt motbevisar min tes. Jag tänkte förklara varför.

Det hela med Bissie, Klondinbella och Känza stör mig inte lika myckt som förr, som tur är.


I've grown rather accustomed to unqualified nitwits performing undeserved jobs."
- Kyle, Pure Pwnage


Det hela gäller även Kussie, Blandinbella och Benza - hur kan vi låta dem ens spela roller som självupptagna, språkligt handikappade brats om de nu ska vara en generations röst i ett nytt medium? Varför köper folk det hela?

Just nu har jag studerat Klissies blogg (www.kissies.se) lite extra, av två skäl: dels för att den är sveriges största just nu, och dels för att den skrivs av ett fiskhuvud som sitter på en strippstång med två meloner fastlimmade någonstans på mitten.

För er som har svårt att tänka er det här så snodde jag en slumpmässigt vald bild från hennes blogg:


Kissie, på något pretentiöst releaseparty. Inte med i bild: goodiepåse med produkter från Dolce & Banana.

Jag har även tänkt ut en lämplig metafor för er som har svårt att greppa hela konceptet: tänk er att hela internet är en djurpark. Vad är roligast på djurparken? Frånsett pingvinerna (seriöst, det ser ju ut som om de har kläder på sig! Dumma pingviner, de är djur, de kan inte ha kläder på sig.) så är det såklart apburen. Varför? Jo, för att apor är väldigt lika oss men de hoppar upp och ner och kastar bajs också. Apburen innebär alltid spektakel, och människor älskar spektakel mer än Kissochbajsie älskar injektioner i ansiktet.

Så i en djurpark med världens största apbur är det apan som kan hoppa högst och kasta mest bajs som blir mest uppmärksammad. Just nu är den apan Kissie. Hatten av för henne.

P.S: Fem poäng till den som lyckas hitta den obskyra Killinggängetreferensen!

RSS 2.0