FRIDAY FRIDAY

Jag kommer förmoda att alla redan har sett videon till Rebecca Blacks debutsingel "Friday", i skrivandes stund har den över 61 miljoner views på YouTube, och över en miljon dislikes. Man kan ganska lätt konstatera att videon har blivit en internetsensation över en natt, och det är ungefär lika lätt att förstå varför - hela låten, text och musik, och den tillhörande videon orsakar nämnligen kräkningar hos folk som luras att titta på den. Det är som en blandning mellan 2girls1cup och RickRoll, fast med en härlig nutidsstämpel. Rebecca Blacks polare är med i videon, och de gör saker som alla trettonåringar gör, bland annat kör de bil och går på rave.

Dom står upp i baksätet av en cab som kör, varför blåser det inte i deras hår?!

Black har, efter hatstormen som den gemensamma kraft vi känner som internet, enligt utsago känt sig sårad över den överdrivet negativa kritiken som videon har fått. Hon har i ett par intervjuer demonstrerat att hon faktiskt kan sjunga lite, för att dementera det rykte som påstod det motsatta, och trots negativa recensioner har hon fått stöd från andra artister i skivbranschen, bl.a. Lady Gaga (som troligen bara vill låta bättre i jämförelse). Det verkar också som om hon ska spela in en duett med Justin Beiber, hennes idol. Det verkar med andra ord sluta väl för Black ändå, trots all skit.
Jag är inte den som ska peka finger i det här läget, som sagt är jag själv inte särskilt musikalisk, och jag har heller inte någonting emot kreativitet. Att dock släppa en låt på YouTube där all sång är körd genom AutoTune, med en text som man inte ens har skrivit själv, det är varken musikaliskt eller kreativt, och det är därtill ganska naivt att vänta sig att det ska gå vägen, även för en trettonåring.
It’s Friday, Friday
Gotta get down on Friday
Everybody’s lookin’ forward to the weekend, weekend
Friday, Friday
Gettin’ down on Friday
Everybody’s lookin’ forward to the weekend

Partyin’, partyin’ (Yeah)
Partyin’, partyin’ (Yeah)
Fun, fun, fun, fun
Lookin’ forward to the weekend

Kommentarer
Postat av: Le röv

Först och främst så hatar jag verkligen låtjäveln. Haters gonna hate.Dock vill jag bara påpeka att Black inte hade som motiv att bli "känd" och sånt där när låten publicerades på Youtube. Hon gjorde det för att visa för släkt och vänner (man kan ju fråga sig varför hon lät videon vara offentlig och inte "dold-i-sökmotor" vilket man kan välja vid publicering).

Hur som helst så tycker jag ändå inte att fröken skall lastas för det misstaget utan det ju snarare hypen i sig som borde ifrågasättas.Och varför man tillåter snubbar att driva egen studio, skriva sån här dynga och låta småkidz spela in skiten för en massa stålars... Herregud.

2011-04-05 @ 22:52:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0