World of Warcraft

Det går inte att förneka att World of Warcraft idag är ett av världens mest populära spel. Det har förvisso inte sålt mest (det har Wii Sports) och folk har nog inte riktigt än spenderat lika mycket tid med spelet som folk har gjort med Super Mario, men med miljontals prenumeranter som under de tio åren spelet har funnits har genererat ett berg av pengar och människosjälar för Blizzard att ha sitt huvudkontor på gör det svårt att ignorera empirismen i frågan.

 

WoW - ett oändligt populärt spel

 

En intressant aspekt på spelet är hur det har läckt ut i verkligheten, och om hur vissa har satt det i system att få tag på så mycket gold (valutan i spelet) eller vissa föremål, vilka säljs för riktig valuta på eBay eller andra sajter, och det hela har tagit en ganska otrevlig vändning måste jag säga:

 

 

Vi har alltså anlänt vid systematiserat straffarbete i Kina, där fångar tvingas att spela WoW i tolv timmar om dagen för att få tag på så mycket gold som möjligt och sedan ska detta alltså säljas vidare, och fångarna får inte någonting för det här, såklart.

 

Det är också viktigt att komma ihåg att "populärt" inte behöver betyda "bra" i sådana här sammanhang. För att dra en parallell kan man se på filmindustrin, filmen Scott Pilgrin vs. the World, en genuint bra film var inte särskilt populär när den gick upp på bio, och därför valde Universal att ge pengar till The Fast and the Furious 5 istället för att satsa på mer unika, och kanske mer nischade projekt.

 

Och därmed har vi anlänt vid cynikerhamnen igen - allt är skit, folk är skit som inte fattar att allt är skit, du är skit, jag är skit och allt vi gör är skit.


Kommentarer
Postat av: Anya

Men för att något ska bli populärt måste det ju vara "bra" enligt en stor grupp människor. Att sedan inte alla är av samma åsikt gör ju inte, i det här fallet spelet, sämre enligt de som tycker att det är bra. Visst kan värdelösa saker också bli populära men inte under en såpass lång tid, folk orkar inte låtsas att skit är bra hur länge som helst bara för att det råkar vara populärt (typ hockeybilder och Pogs).

För övrigt kan jag instämma i att Scott Pilgrim vs the world fick oförskämt lite uppmärksamhet, det är i många fall ganska frustrerande att inte ha samma smak som den breda massan. Jag har svurit många gånger över alla jävla idioter som inte insåg hur fantastisk serien Veronica Mars var t.ex, och därför vägrade titta på den med resultatet att den las ner.

2011-06-10 @ 00:05:04
Postat av: Pia Granstedt

Goddag! vad intressant dina inlägg är. lär verkligen att läsa dina poster igen! =) Ha en trevlig vardag ;)

2011-06-30 @ 10:26:24
URL: http://jade.se/reseerbjudanden

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0