Dumma människor och politik - Anton Abele och Maria Larsson

På senare tid har massmedia uppmärksammat två av Sveriges idag kanske mest inkompetenta arvoderade politiker. Den ene heter Anton Abele och är Sveriges yngsta riksdagsledamot genom tiderna, blott 19 år gammal. Han är emot våld. Det är hans hjärtefråga. "Stoppa gatuvåldet!" var hans idé (och det var även så han blev känd) och han har inte riktigt släppt det där än. Frågan är vilket parti som egentligen är för våld, och frågan är också vad Abele egentligen vill göra för att stoppa detta våld. Båda dessa frågor har i nuläget inget svar.

 

Anton Abele (M), kommer från Stockholm. Så in i helvete.

 

Abele har bl.a. deltagit i Krister i P3s moraltest där han visade sig vara mindre moderat än han själv tror. Han tycker till exempel inte att en försäljare ska ha rätt att sätta priset på sin egen produkt - han menar att det är exploatering om en paraplyförsäljare exempelvis höjer priset på sina paraplyer under en regnstorm. De flesta moderaterna anser nog att det är helt ok, eftersom det i en öppen marknad skulle finnas flera paraplyförsäljare och denne syndares girighet snabbt hade straffat sig genom väldigt få sålda paraplyer, men Abele håller inte med direkt. Han anser även att det ska vara lättare att kränka folks integritet på internet, och elaka kommentarer på exempelvis YouTube ska kunna bekämpas med en bättre lagstiftning om utlämnande av personuppgifter. Det där med yttrandefrihet är alltså ingenting som Abele håller särskilt kärt, folk säger ju vad fan de vill på internet och retas och är elaka och är dumma och är fega som gömmer sig bakom skärmar.

 

Jag vill dela med mig av ett YouTubeklipp som Abele själv har lagt upp för allmän beskådning där han blir "intervjuad" av en "reporter". Notera skådespelartalagen hos de båda deltagarna, Dramaten nästa!

 

 

En annan kul detalj med videon är att trots att den har 18 000+ views är det bara sju personer som har kommenterat - och alla kommentarer är väldigt positiva. Det luktar censur lång väg här.

 

Det ska tilläggas att Abele är en liten, liten (egentligen inte, han har ungefär samma kroppsform som undertecknad, åt helvete för lång med värsta gorillaarmarna) politiker som är som vilken liten riksdagsledamot som helst och inte har någon högre ställning inom partiet. Det finns däremot politiken i toppen av vissa partier som även de trampar i klaveret; Maria Larsson (KD), vice partiordförande, berättade i nattens ekosändningar om hur kristdemokraterna har valt att gå emot socialstyrelsens förslag att slopa kravet om sterilisering vid könsbyte. Många anser att denna lag är föråldrad och kan liknas vid tvångssteriliseringarna som utfördes på många personer i Sverige under 1900-talet, bl.a. minoriteter såsom romer, på sinnessvaga personer, på kvinnor som fått för sig att det där med sex är ganska roligt, på intagna på anstalter m.fl.

 

Maria Larsson (KD), kommer från Gnosjö - homsexuellas, arbetslösas och muslimers småländska fristad. Inte.

 

Larsson håller såklart inte med utan säger istället i ekot: "När det gäller kravet på sterilisering vid könsbyte, så förordar partistyrelsen att kravet på sterilisering vid könsbyte kvarstår, så långt vi har kunnat titta på frågan. Eh, och det här för vi i likhet med många andra länder, låt mig säga det, Sverige är inget unikum i det här avseendet. Ett könsbyte innebär ju att man frivilligt genomgår behandling just för att byta kön, och om man byter kön är det också rimligt att man byter bort könsspecifika egenskaper från sitt gamla kön. Vi menar att kravet på sterilisering, och jag blir lite lätt upprörd när man jämför med tvångssteriliseringar från historien, det är inte jämförtbart, låt mig säga det, här handlar det om att man har på frivillig väg valt att byta kön." Länk till artikel från Sveriges Radio, med bl.a. klippet.

 

För att ta det från början så begår Larsson klassikern Argumentum ad Populum redan från start då hon säger att fler länder utom Sverige har den här lagstiftningen. Detta må vara hur sant som helst, men många länder har även dödsstraff i sin lagstiftning. Många länder har lagar som förbjuder homosexualitet. Betyder detta att lagarna blir mer rättfärdiga, eller mer tillämpbara, eller för den delen, mindre föråldrade? Absolut inte. "Alla andra gör ju så!" är ett lika dåligt argument, oavsett om det används vid middagsbordet eller vid KD:s riksting.

 

Vidare lyckas Larsson att fylla ut tiden här med att egentligen inte säga någonting på ett tag: ett könsbyte innebär alltså att man byter kön. Japp, det har hon förvisso rätt i, men det stödjer inte hennes argument. Sedan säger hon att man absolut inte får jämföra det med tvångssteriliseringar, eftersom det inte alls är samma sak, men hon har inte några belägg för detta. Hon avslutar sedan med att säga att om man faktiskt vill byta kön så måste man ge ifrån sig några "könsspecifika egenskaper", jag antar att "förmågan att skaffa barn" är det som åsyftas, men jag ser inte heller något belägg för det här.

 

"Ja, du vill alltså äta din thaimat med gaffel och kniv istället för pinnar? Det går bra, men du får fan sluta äta med munnen också."

 

Jag skämtar såklart, men Larssons helt värdelösa retorik är skrämmande, jag har ingenting emot att partier tar ställning emot andra regeringspartier i olika frågor, det är till och med bra för demokratins skull att ha båda sidor i en frågra representerade, men om man ska välja den impopulära vägen, så måste man alltid vara beredd på att på ett adekvat sätt kunna försvara detta ställningstagande. Larsson är uppenbarligen inte förberedd på detta då hon ställer sig i talarstolen och nyhetsinslaget fick mig att pausa i mitt arbete imorse och svära okvädesramsor över våra politiker rakt ut i luften. Ineffektivt, möjligen, men ack så tillfredsställande.

 

Det hela leder egentligen fram till samma slutsats. Det är inte rättvist att de här människorna ska få sitta och bestämma över andra människors liv, och det är inte rättvist att de om någon mandatperiod till kan ta ut riksdagspension för resten av livet på skattebetalarnas bekostnad. Jag föreslår inte att vi ska på något sätt hota dessa politiker med våld (om Anton Abele skulle mot förmodan någonsin läsa det här: jag hotar dig inte till livet på något sätt, vänligen försök inte göra någon polisanmälan). Dock tycker jag att vi borde se över vårt politiska system och anamma Robinsonmetoden istället, så att vi helt sonika kan rösta ut dessa stolpskott från riksdagen.


Kommentarer
Postat av: Alex

Som den youtubare man är testade man genast att kommentera Antons video negativt. Anledningen till att det är sju positiva kommentarer är för att vår politiker har valt att han måste godkänna kommentarerna innan de postas. De han inte gillar godkänner han inte och kommer inte ses Robin :)Spelar du pre-realesen för M12 btw?

2011-07-01 @ 18:14:14
URL: http://angelalex.bloggplatsen.se
Postat av: BlondinRobin

Osäkert om jag visar mig än, jag kommer troligen att vara mycket, mycket bakfull och ännu fattigare än vanligt den dagen :P

2011-07-01 @ 18:55:48
Postat av: eh

tl dr

2011-07-01 @ 21:26:17
Postat av: gingerkid94

"det kanske inte är så bra om jag dricker fem - sex öl".. riksdagsledamot = nykterist?

2011-07-14 @ 22:42:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0