Kissie och Bajsie, del två

Jag trodde att jag inte kunde skriva mer om Kissie och hennes "blogg" än vad jag redan har gjort, men det är svårt att ignorera det som har hänt de senaste dagarna. För de som har missat storyn:

1. Kissie och hennes lilleboror gick (för fyra år sedan "typ") ut och delade ut reklam för NSF, Nationalsocialistisk Front - ett svenskt nynazistiskt parti. Enligt Kissie själv var det hela en ploj för att få fler läsare till brorsans blogg. Om det är sant eller ej är oklart.

2. Någon hittar filmmaterial på detta och det sprids på bl.a. Nyheter24.

3. Kissie blir sur över att någon grävt upp en film på henne där hon leker nazist och ringer upp reportern Pascal Engman på Nyheter24, som försöker svara diplomatiskt och syftar till sin yrkesroll när han försvarar publiceringen av materialet.

4. Kissie blir ännu surare och försöker få Engman att ta ner materialet genom a) hot om stämning. b) hot om stryk. c) genom att kalla honom saker såsom "böghora", "din jävla lilla bög" och liknande. Sen avslutar hon med att säga att om Engman lägger upp deras telefonsamtal i en ny artikel blir det "ännu mera spö".

5. Engman vägrar.

6. Någon hjälte, oklart vem, lägger upp samtalet på YouTube.

7. Världen går under i ett moln av komik och e-drama.


Det är många som gnäller i sociala medier, såsom Facebook, över att alla bara överreagerar och spelar Kissie i händerna som ju är - i enlighet med mitt förra inlägg - den största apan i apburen internet och därför vill kasta mest bajs.


"All PR är bra PR."

Jag tror inte på det, jag tror snarare att den som myntade det uttrycket fått sjukt dålig PR, typ Judas.


"Allt är ju bara ett PR-trick för att få fler läsare till bloggen."

Så kan det klart vara, men om man å andra sidan går så långt att man med mening målar ut inte bara sig själv utan även en familjemedlem som nazist bara för att få några fler träffar på sin blogg - som redan är Sveriges största blogg - då är man nog rätt jävla girig.


"Kissie or Gekko? You decide!"


I sin blogg skrev Kissie nyligen om hur hon tar avstånd från allt det här, och om hur hon ber om ursäkt för det som har hänt - vilket ju är bra. Jag respekterar folk som kan gå ut och erkänna att de har gjort fel om därefter ber om ursäkt till de inblandade. Kissie når dock inte hela vägen fram;

"Här med tar jag avstånd från alla rasistiska och nasistiska åsikter. Jag ber dock om ursäkt för mitt utbrott på nyheter24’s reportrar. Andledningen till varför jag ragerade som jag gjorde var en den självklara andledningen att jag kännde mig så fruktansvärt kränkt när någon försökte vinkla det till att jag skulle ha några som helst rasistiska åsikter. Jag tar helt och hållet avstånd från det som sagt, jag tycker alla männsikor är lika mycket värda." [sic]

Japp, alla är alltså lika mycket värda, men det är några som fortfarande inte fått någon ursäkt. Vidare skriver hon;

"Jag ber även om ursäkt till mina samarbetspartners, familj och vänner för detta."

Som sagt, en girig jävel, ber om ursäkt till sina "samarbetspartners", troligen för den massiva trafik hennes blogg säkert har fått, även om man tar med i beräkningarna att hon vanligen är Sveriges mest lästa. Hon ber dock inte ursäkt för att hon i sitt vredesutbrott på Engman använt stilistiska grepp såsom "horbög" och "jävla lilla bög", i mycket nedlåtande ton. Alla, utom homosexuella - eftersom det ju går utmärkt att använda ordete "bög" som skällsord - är alltså lika mycket värda, om man ska väga videon och ursäkten samman.

Tack, Kissie, för att du än en gång visar framfötterna i bloggsverige och visar var skåpet ska stå. Hatten av, än en gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0