Dumma människor och politik - Rick Perry

Det är "snart" dags för presidentval i USA, och därmed är det i nuläget dags för premiärvalet då republikanerna ska utse en kandidat som ska försöka vinna mot Barack Obama 2012. Flera av dessa kandidater har jag tidigare gjort mig lustig över (dock inte här), främst Michelle Bachman som är medlem av Tea Party-rörelsen.

 

Hennes okunskap och bristande retorik är dock ingenting mot denne herre, vars campaign manager av någon anledning trodde att det här skulle bli populärt:

I "reklam"filmen ljuger även Rick Perry flera gånger - det är inte olagligt för barn i USA att be i skolor, däremot är det olagligt med lärarledd bön, eftersom det går emot den amerikanska konstitutionen.

 

Till ingens förvåning passerade inte det här förbi helt obemärkt, och filmen ovan är just nu en av YouTubes mest hatade; den har nästan 700 000 tummar ner, och den har samlat dem på kort tid, vilket gör att många jämför filmens brist på popularitet med andra YouTubebaserade fiaskon, såsom Justin Beibers "Baby" eller Rebecca Blacks "Friday". Nu handlar det dock inte om någon tonåring som sunger "baby" 57 gånger i samma musikvideo, eller om någon tonåring som sjunger falskt och därtill beundrar tidigare nämnda tonåring, nu handlar det om en man som har för avsikt att bli den de facto mäktigaste människan i hela världen.

 

Notera här hur pinsamt det blir för både moderatorn och för Rick Perry själv, som inte bara får ta emot skratt från publiken, han blir även hånad av Ron Paul, vilket är ungefär som att bli överlistad av ett dörrhandtag.

 

Det här är dock bara två axplock av allt det dumma Rick Perry har lyckats med sedan han blev guvernör i Texas, vidare har han även:

* Ordnat en såkallad "prayer rally" för att försöka be bort den ekonomiska krisen i USA. Dagen efter störtdök Dow Jones-börsen, enligt utsago.

 

* Lagt in ett veto på ett lagförslag som skulle göra det omöjligt att avrätta mentalt handikappade fångar i Texas.

 

* Skrivit på flera lagförslag som gör det lättare för privatpersoner att fåtag på handeldvapen.

 

* Krävt att intelligent design ska undervisas bredvid evolutionsläran i kommunala skolor i Texas (dock inte alkemi bredvid kemi, eller magi bredvid fysik - så han är inkonsekvent här!).

 

* Föreslagit att Texas borde bryta sig loss från resten av USA och bilda en egen självständig stat istället.

 

...och nu vill han alltså bli president över samma land som han för ett tag sedan inte längre ville bo i. Jag är dock inte arg på Rick Perry, jag är bara extremt nöjd över att inte vara amerikan, eftersom jag då inte behöver ta någon reell ställning till honom. Jag kan bara stå vid sidlinjerna och skratta, och det tänker jag bannemig göra 2012.

 

 


Kommentarer
Postat av: AnKi

Alltså, visst är man inte amerikan, men det är änna så man skäms över att vara människa överhuvudtaget? Var i hela fridens namn hittar de alla muppar?

2011-12-19 @ 21:58:39
URL: http://klottrat.blogg.se/
Postat av: BlondinRobin

I Texas! :)

2011-12-19 @ 22:12:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0