Proktologer

"Proktologi är läran om ändtarmen och analöppningen och dess sjukdomar. En proktolog är en läkare som är specialiserad i området"
(Källa: wikipedia)Arketypisk proktolog, i det här fallet av polskt ursprung.
(Källa: Första träffen när jag googlade "proktolog")

Min fråga till alla dåvarande, nuvarande och framtida proktologer är: hur fan tänker ni? Hur blir man ens specialist på det området? Vad var det i eran freudianska, ärrade barndom som fick er att vakna upp en morgon och tänka;


"Ja, jo, det här med rövar - det är fan min grej."
(Källa: samma som ovan)

Gynekologer kan jag till del förstå, det kan vara en rad traumatiska möten med det motsatta könet, alternativt en antisocial personlighet som tvingar vissa nördar att bli gynekologer för att få se sånt på andra ställen än datorskärmar. Men vad fan hände med de som blev proktologer?

Några mer eller mindre uppenbara förklaringar finns till fenomenet proktologer; man kanske lider av klaustrofobi, men samtidigt har ett brinnande intresse för grottutforskning? Man kanske blev fullkomligt betuttad i John Travoltas jeansröv i klassikern Grease (1978) och vill med alla medel finna någon som kan efterlikna denne? Eller så kanske man helt enkelt var den som under hela skoltiden alltid blev vald sist i gymnastiken, och det levde på något sätt kvar fram tills dess att man skulle välja specialistområde.

Jag vet inte säkert, och jag undrar om ens proktologerna vet säkert - det enda jag faktiskt är säker på är att jag inte planerar att närma mig någon av dem för att fråga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0